×

Dr. Joseph Coatti, M.D., P.C.

Allmänkirurg och vaskulärkirurg

Intervju med STILLE-ambassadör Joseph Coatti MD

Dr. Joseph Coatti är ledande partner för Shoreline Surgical Associates i Middletown, CT. I över 30 år har de varit i branschen för att hjälpa människor genom olika kirurgiska ingrepp inklusive bariatriska, endovaskulära, kardiovaskulära, allmänna och många andra. Nyligen Dr. Coatti intervjuades om hans användning av det ursprungliga STILLE imagiQ-bordet och det nyligen förvärvade imagiQ2.

För mer information om Dr. Coatti och Shoreline Surgical Associates besök www.shorlinesurg.com

Vilka är fördelarna med att ha en egen angiografi-utrustning?
När vi valde utrustning var val av C-båge, fluoriskopiutrustning och bordet de stora besluten. Jag tycker att ett bra angiografibord baserat på den bästa tekniken är väl värt pengarna. Man hämtar igen investeringen snabbt eftersom det går så mycket snabbare att få jobbet gjort med ett bord som är så lättanvänt. Vi har verklig nytta av all utrustning vi köpt in, C-bågen och bordet är viktiga delar av den vård vi erbjuder våra patienter varje dag. Det gäller att göra en väl avvägd investering så att man inte behöver arbeta under halvdana förhållanden. Man vill ju att utrustningen på den egna kliniken ska kännas bra att arbeta med varenda dag.

Vilken roll har imagiQ2 spelat i dina kostnadsbesparingar?
Med det här bordet kan vi klara oss med en röntgentekniker mindre eftersom vi inte behöver flytta och justera C-bågen som mycket som vi gör på sjukhuset. Det sparar pengar och det är viktigt när man ska fatta beslut om att köpa in egen angiografiutrustning. Stille-bordet är en utmärkt invertering, bilderna blir bättre, ingreppen blir bättre och mer effektivt utförda och man blir inte trött lika snabbt. Det märks redan första gången man använder det.

Hur viktigt är det vilken utrustning du väljer?
När vi valde utrustning var val av C-båg, fluoriskopiutrustning och bordet de stora besluten. Jag tycker att ett bra angiografibord baserat på den bästa tekniken är väl värt pengarna. Man hämtar igen investeringen snabbt eftersom det går så mycket snabbare att få jobbet gjort med ett bord som är så lättanvänt. Vi har verklig nytta av all utrustning vi köpt in, C-bågen och bordet är viktiga delar av den vård vi erbjuder våra patienter varje dag. Det gäller att göra en väl avvägd investering så att man inte behöver arbeta under halvdana förhållanden. Man vill ju att utrustningen på den egna kliniken ska kännas bra att arbeta med varenda dag.

Fler, både läkare och patienter, börjar bli mer medvetna om riskerna med exponering för stålning, hur kan Stilles imagiQ2 hjälpa till med reducerad stråldos?
imagiQ2 är konstruerad på ett helt nytt sätt som gör att ståldosen kan minskas för dig, för personalen och viktigast av allt, för din patient. Bordet släpper igenom en större del av strålningen vilket ger både bättre bild och reducerad ståldos.