×
×

Uppskjuten årsstämma och förslag om utdelning dras tillbaka med anledning av COVID-19

Stille AB (publ) informerar om att styrelsen har beslutat sig för att skjuta upp årsstämman till den 27 maj 2020 samt dra tillbaka förslaget om utdelning på grund av det pågående COVID-19 utbrottet.

Som en effekt av COVID-19 utbrottets intensifierade spridning och osäkerheten på marknaden, har styrelsen i Stille beslutat att skjuta på årsstämman och dra tillbaka förslaget gällande en utdelning om 1,70 kr per aktie.

Vi analyserar utvecklingen noga på samtliga marknader vi är verksamma och utvärderar vilka följder pandemin kan ha på Stille. Genom att skjuta på Årsstämman får vi ytterligare tid till att utvärdera hur situationen utvecklas, och dess eventuella påverkan, säger Stilles styrelseordförande Göran Brorsson.

I linje med osäkerheten kring pandemins långsiktiga effekter på bolaget har styrelsen i Stille även beslutat sig för att tillsvidare dra tillbaka det tidigare förslaget till årsstämman gällande en utdelning om 1,70 kr per aktie.

Bolaget har fortsatt en stark finansiell ställning och det finns inget som utesluter möjligheten till ett nytt utdelningsförslag senare under året när situationen kan överblickas bättre. Under rådande omständigheter dock, där osäkerheten på marknaden är stor gällande hur länge åtgärderna för att bromsa smittspridningen kvarstår och dess effekter på bolaget, anser vi i styrelsen att det ansvarsfulla är att dra tillbaka förslaget om utdelning, förklarar Stilles styrelseordförande.

Stabilitet och lönsamhet är Stilles grundfundament, och vårt finansiella mål är och förblir att leverera en stabil och långsiktig avkastning till aktieägarna. Beslutet är taget med hänsyn till just detta, avslutar Göran Brorsson.

Årsstämman 2020 kommer istället att hållas den 27 maj och kallelse till stämman kommer att skickas i enlighet med bolagsordningens bestämmelser.

Torshälla den 1 april 2020.