×

Dr. Brent Moelleken, M.D., FACS

Plastikkirurg

http://www.drbrent.com

Intervju med Stille-ambassadör Brent Moelleken, M.D., FACS

Vi pratar instrument och plastikkirurgi med Dr. Brent Moelleken, en av världens mest framstående plastikkirurger, och en äkta Stille-ambassadör.

Dr. Moelleken, vad uppskattar du mest med Stilles instrument?
Hur bra de ligger i handen. Jag gör många ansiktslyft och när ett tidigare ansiktslyft ska korrigeras finns det ofta mycket ärrvävnad, men Stilles saxar känns perfekt balanserade och fungerar lika bra ändå. Jag har ett dussin saxar för ansiktslyft i operationssalen. Om någon tappar en Stille-sax på golvet ska det alltid finnas en i reserv. När man gör många ansiktslyft utvecklar man en speciell känsla för hur saxen skär, både framåt och åt sidan, och saxarna från Stille är verkligen bra utformade och välbalanserade.

Hur skulle du beskriva en Stille-sax för en kirurg som aldrig använt en?
Jag skulle säga att det är som en Porsche Turbo, mycket precis och tillförlitlig. Den ger ett bättre resultat än någon annan sax. Det är den perfekta saxen.

Finns det några kliniska fördelar med en Stille-sax?
När man gör korrigeringar av tidigare ansiktlyft är det ofta svårt att veta i förväg hur vävnadslagren ligger, så instrument som ger extremt hög precision är inte längre en lyx, utan något helt nödvändigt. En klumpig sax gör att risken att klippa för djupt, eller på ett sätt man inte tänkt sig, ökar. Så särskilt vid korrigerande ansiktslyft är Stilles instrument helt nödvändiga. Jag gör inga sådana ingrepp utan Stille!

Ser du några fördelar för patienten med att instrument från Stille används?
Det är enkelt och helt uppenbart: med ett välbalanserat instrument går ingreppet snabbare och blir mer exakt.

Hur motiverar du investeringen i instrument från Stille när det gäller din egen eller sjukhusets budget?
Det behövs ingen motivering. Det finns inget annat verktyg som kan göra samma jobb.

Arbetar du också i sjukhusmiljö?
Ja, och när jag arbetar på sjukhuset tar jag alltid med mig mina egna Stille-instrument. Jag får dem steriliserade på universitetet och känner mig trygg i att jag kan utföra lika perfekta ingrepp som på min egen klinik.