×

Dr. Bryant A. Toth, M.D., FACS

Plastikkirurg

http://www.tothplasticsurgery.com

Vi pratar instrument och plastikkirurgi med Dr. Bryant A. Toth, en av världens mest framstående plastikkirurger, och en äkta Stille-ambassadör.

Dr. Bryant A. Toth är internationellt ansedd plastikkirurg som bor och arbetar i San Fransisco. I den här intervjun berättar Dr. Toth om sin erfarenhet av Stilles instrument som han använder på sin praktik.

Vad uppskattar du mest med Stilles instrument?
Kvaliteten, det är helt enkelt den bästa sax jag använt. Och jag säger till mina kollegor och läkare jag lär upp att du kanske kan komplettera ditt operations-set med lite billigare instrument, men snåla aldrig när det handlar om vilken sax du väljer. Det finns helt enkelt ingen annan sax som liknar Stilles. Tyskarna klarar inte av att kopiera det svenskarna och Stille gör.

Vad är så speciellt med våra saxar?
SuperCut-saxen fungerar otroligt bra. När de behöver slipas skickar jag tillbaka dem till Stille. En gång provade jag att få dem slipade i San Francisco, men jag tycker att de är bättre att gå till tillverkaren. En bra kirurg behöver bra verktyg. Många kirurger kan själva välja sina instrument, så varför nöja sig med det näst bästa? Det finns inget värre är en sax som inte gör sitt jobb som du vill, resultatet blir verkligen inte bra. Jag köper till och med raka saxar från Stille bara för att klippa suturtråd med, bara för att jag är less på att tråden klibbar fast om jag använder en sämre sax. När du opererar är det vanligt att operationssköterskan ger dig en Mayo-sax, du utför ett känsligt ingrepp och sen får man en stor ful mayo-sax för att klippa suturtråden med efteråt. Jag använder en rak Metzenbaum-sax istället och jag ser till att den finns i alla mina kit.

Finns det några kliniska fördelar för patienten?
Bra ergonomi för kirurgen är alltid till patientens fördel. Det är som om du skulle operera i ett rum som är för varmt, med handskar som är för små. Resultatet blir såklart annorlunda. En äkta kirurg spenderar den största delen av sin tid i operationssalen och om saxen skär som den ska i vävnaden så gör det en enorm skillnad.

Är det någon skillnad mellan plastikkirurgi och ditt arbete på barnsjukhuset?
Jag ansvarar för den kranofaciala enheten vid Children’s Hospital Oakland och det är exakt samma typ av ingrepp. Säg att jag opererar en 4-månaders baby med kluven överläpp. Då använder jag både en 5 ½-tums Stevens-sax och en väldigt liten iris-sax och tillsammans fungerar de väldigt bra. Enligt min åsikt är den bästa kosmetiska kirurgen en som också arbetar med rekonstruktiv kirurgi. Inte för att kosmetisk kirurgi saknar utmaningar, men rent tekniskt håller du dig på tå. Jag kan göra ett riktigt bra ansiktslyft eftersom jag har gort så många ingrepp på barn, och jag vet hur mjukdelarna påverkas när benstrukturen förändras. Det gör att jag kan undvika många komplikationer i samband med kosmetisk kirurgi, just på grund av att jag har erfarenhet av rekonstruktiv kirurgi.