×

Dr. Jordan Deschamps-Braly, M.D.

Plastikkirurg

http://www.deschamps-braly.com

Intervju med Stille-ambassadör Jordan Deschamps-Braly, M.D.

Dr. Jordan Deschamps-Braly är en ledande plastikkirurg med kontor i San Fransisco som utför specialiserade ingrepp inom estetisk ansiktskirurgi, käk- och bettkorrigering. I den här intervjun berättar Dr. Deschamps-Braly om sin erfarenhet av Stilles instrument som han använder på sin klinik.

Dr. Deschamps-Braly, vad uppskattar du mest med Stilles instrument?
Jag tycker om att de känns lätta i handen. De inte bara känns lättare och skarpare än andra instrument, utan det är verkligen så. Jag utför den största delen av mitt jobb med bladspetsarna och jag vill inte ha en sax som tuggar i vävnaden, för då kan jag aldrig uppnå ett perfekt resultat. När jag använt andra saxar har jag märkt att jag måste kompensera genom att trycka ihop bladen när de möts, och då blir det extra trögt att klippa, särskilt vid spetsen. Det är något man absolut vill undvika och det händer aldrig med en sax från Stille.

Hur skulle du beskriva en Stille-sax för en kirurg som aldrig använt en?
Jag skulle säga att den är starkt specialiserad och av mycket hög kvalitet. När man gör ett ingrepp där känslan och resultatet är viktigt för både dig och patienten, då är det Stille man ska använda. Pincetter, nålförare och saxar är instrument där det är extra viktigt att du kan känna i handen vad som sker. De har rörliga delar som ger återkoppling på ett sätt som statiska instrument aldrig gör.

Finns det några kliniska fördelar med en Stille-sax?
Den minskar överansträngningen i handen. Att hålla ett lättare instrument kräver mindre kraft när man klipper i vävnaden, vilket är en viktig framgångsfaktor. Jag tror att man kan slippa nästan all överansträngning och frustration bara genom att använda riktigt bra instrument. Bra instrument i sig gör ingen till en bra kirurg, men de gör definitivt kirurgens arbete lättare. Överansträngning och frustration är två saker som kvalitetsinstrument, som Stilles, kan minimera. Om du inte har en sax som klipper som den ska är det lätt att bli frustrerad när man gör ett ansiktslyft och ska anpassa hudflikarna mot örats kant. Om saxen inte skär som den ska kan den tugga på vävnaden och förstöra formen på fliken. Det kan vara oerhört frustrerande om det är i slutet på arbetsdagen och du redan opererat patienten i 6 timmar. Det sista du vill då är att bli än mer frustrerad för att dina instrument inte gör det de ska.

Ser du några fördelar för patienten med att instrument från Stille används?
Ja, en kirurg som är nöjd får ofta en nöjd patient! Om kirurgen kan fokusera på själva operationen istället för på instrument som inte fungerar som de ska eller som är av dålig kvalitet, då skulle jag säga att du får bättre resultat. Instrumenten är inte det avgörande för patienten, men en nöjd och bekväm kirurg kan uppnå bättre resultat. Om du blir frustrerad halvvägs genom operationen på grund av att instrumenten inte är optimala, då kan det gå fel snabbt. Det handlar om uthållighet och att hålla frustrationen borta. Allt du kan göra för att underlätta för kirurgen att hålla fokus är bra.

Hur motiverar du investeringen i instrument från Stille?
Bra fråga. Jag motiverar det som en långsiktig investering. Att få rätt känsla för hur man klipper är värt pengarna för mig. Kanske är det inte så för alla. När man investerar i ett instrument från Stille kan du använda det under hela din kommande karriär. Det går inte att jämföra ett Stille-instrument med en standardsax för 50 dollar. För en kirurg som värdesätter precision är en kvalitetssax definitivt värd investeringen.

Hur gör du då för att se till att du får operera med instrument från Stille?
Jag är en aktiv kirurg. Jag opererar på California Pacific Med Center och dessutom på Children’s hospital of Oakland. På min egen klinik tog jag själv beslutet att använda instrument från Stille. När jag är på sjukhusen brukar jag ta med mig mitt eget set med ansikts- och ögonsaxar. Jag bär runt på dem, och ja, det är jobbigt, men då har jag kontroll över vad jag använder. Operationspersonalen märker såklart när en kirurg är noga med även små detaljer och höjer sitt eget fokus på samma sätt.