×

Dr. Mark L. Jewell, M.D.

Plastikkirurg

http://www.markjewellmd.com

Vi pratar instrument och plastikkirurgi med Dr. Mark Jewell, en av världens mest framstående plastikkirurger, och en äkta Stille-ambassadör.

Dr. Mark Jewell är en världsledande plastikkirurg med kontor och ett medicinsk spa beläget i Eugene, Oregon. I denna intervju berättar Dr. Jewell om sina erfarenheter av Stille-instrumenten som han använder på sin klinik.

Dr. Jewell, vad uppskattar du mest med Stilles instrument?
Jag har använt Stilles nålförare, SuperCut-sax och peanger i över 30 år. Jag har fortfarande en nålförare som är från 70-talet och den fungerar lika bra som de senaste jag köpte. Det är underbart att använda de här instrumenten och uppleva hur de gör det möjligt för mig att nå perfektion i mitt hantverk, på ett sätt som mindre tillförlitliga instrument inte kan. Jag älskar att Stilles instrument är så hållbara och hur de känns i handen.

Hur skulle du beskriva ett Stille-instrument för en kirurg som aldrig använt ett?
Stille står för oöverträffad kvalitet, de är pålitliga och hållbarheten är otroligt bra. Jag känner direkt om det är ett Stille-instrument jag håller i handen. Mina patienter förtjänar det bästa och då är Stille det naturliga valet när jag vill göra mitt allra bästa. Det är nödvändigt att använda instrument som är lätta och ger en bra känsla. Jag är trygg med att de skär, syr och håller vävnaden precis på det sätt jag vill under ingreppet. Stille ger mig extra säkerhet.

Tror du att det finns en koppling mellan vilka instrument man använder och resultatet och upplevelsen för patienten?
Ja, det är min uppfattning. Min erfarenhet är att Stille ger förutsättningar för både precision och finess under komplexa operationer. Jag tror att Stilles instrument ger kliniska fördelar jämfört med andra instrument som finns på marknaden. Stilles instrument bara fungerar, varje gång, man behöver aldrig fundera över vilken kvalitet de har eller om de går att lita på. När jag ser min Stille SuperCut-sax vet jag att jag kan lita på den och vilken kvalitet och tillförlitlighet jag kan förvänta mig. Stille-saxen ger mig en extra trygghet och arbetsglädje. Den fungerar alltid.

Hur motiverar du investeringen i en uppsättning instrument från Stille?
Det är ganska enkelt, eftersom det finns ett oerhört värde i att använda Stilles instrument. Vanliga standardinstrument är inte tillförlitliga och håller inte särskilt länge. Stilles instrument har mycket lång livslängd, på grund av hur omsorgsfullt de tillverkas av de svenska instrumentmakarna.

Med Stille slipper jag en inkörningsperiod för nya instrument. De är färdiga att använda från start. Stille har också en helt underbar reparations- och slipningsservice som gör att instrumenten fungerar lika bra under hela sin livslängd. Stille-instrument är som fina schweiziska urverk, som Rolex eller Patek Philippe, som du lämnar vidare till nästa generation.