×

Dr. Miguel A. Yáñez, M.D., FACS

Plastikkirurg

http://www.ppsd.com

Vi pratar instrument och plastikkirurgi med Dr. Miguel A. Yáñez, en av världens mest framstående plastikkirurger, och en äkta Stille-ambassadör.

Dr. Miguel A. Yáñez är en känd plastikkirurg med över 20 års erfarenhet av bröstoperationer, fettsugning, buklyft och ansiktskirurgi. Han bor och arbetar i North Carolina. Här berättar Dr. Yáñez om sina erfarenheter av de Stille-instrument han använder i sitt arbete.

Hur kom du först i kontakt med Stille, för 20 år sedan?
Det var för mer än tjugo år sedan, medan jag gjorde min specialistutbildning. Jag hade en handledare som hette Michael Moses – han bor i New Orleans – och han hade en Stille-sax när vi gjorde ett ansiktslyft. Jag fick prova den och älskade den! Det var upprinnelsen.

Vad uppskattar du mest med Stilles instrument?
De är otroligt exakta, och extremt tillförlitliga. Jag har provat andra märken och där varierar skärpan längs bladet, men med Stille är det aldrig ett problem. Spetsarna skär lika bra som längre in på bladet, och det är viktigt (väldigt, väldigt viktigt). En annan sak – jag tror att min äldsta Stille-sax är 20 år gammal och jag skickar den fortfarande på slipning hos Stille, inte för att den är slö, utan för att det har blivit en vana. Den är pålitlig och den skarpaste sax jag någonsin använt.

Hur skulle du beskriva en Stille-sax för en kirurg som aldrig använt en?
Den misslyckas aldrig, fungerar alltid perfekt. Det gör inte andra saxar, jag vet inte om det är kvaliteten på stålet eller hur den tillverkats och hur eggen slipas. Men när man gör ansiktslyft kan man inte ha instrument som inte fungerar som de ska. Jag har en sax från ett annat ställe, men den har aldrig fungerat på ett tillförlitligt sätt. Jag har fått den slipad två gånger, och den fungerar ibland, ibland inte.

Finns det några kliniska fördelar med att använda våra saxar?
Jag tycker att precision alltid är viktig när det gäller plastikkirurgi. Det viktigaste är att dina instrument fungerar perfekt så att du slipper lägga tid på att trassla med instrumenten. Då är det smidigare att göra ingreppet och det går på kortare tid, vilket betyder att patienten kommer ut från operationssalen snabbare och mycket tyder på att det är fördelaktigt för läkning och återhämtning.

Hur motiverar du kostnaden, dels i din egen budget dels på sjukhuset?
Jag tror att i längden så är det bättre att ha ett bra instrument än tre av sämre kvalitet och alltid behöva oroa sig för om de ska ge ett exakt resultat eller inte. Så jag tycker det är en jättebra investering, visst är de dyra, och det är svårt att förstå riktigt när man köper det första, men sedan när man börjar använda det och jämför med andra instrument som är billigare, då förstår man att det är en väldigt bra investering.