×
×

Dr.Steven Teitelbaum, M.D., FACS

Plastikkirurg

http://www.drteitelbaum.com

Vi pratar instrument och plastikkirurgi med Dr. Steven Teitelbaum, en av världens mest framstående plastikkirurger, och en äkta Stille-ambassadör.

Med sitt internationella rykte och strålande förmåga att utbilda nya kirurger, är Los Angeles-baserade Dr. Steven Teitelbaum en efterfrågad lärare och forskare. I den här intervjun berättar Dr. Teitelbaum om hur det är att arbeta med de Stille-instrument han använder på sin klinik.

Vad är så annorlunda med Stilles instrument?
Jag kan öppna och stänga nålföraren hundratals, och åter hundratals gånger under en hektisk dag och ändå blir jag inte trött eller får kramper i handen. Jag gillar också att ta nålen och vända den som en tennisspelare växlar mellan forehand och backhand och jag gillar att ändra vinkel på nålen, och Stilles nålförare gör att jag kan det, vilket inte är fallet med andra. Och du använder ju nålföraren hela tiden. Det är så väl värt det att ha en som gör ett fantastiskt jobb. Ett ansiktslyft är ett jobb där saxen är viktigast och då är det avgörande för mig att använda en sax från Stille. Den skär precist och med skarpa kanter. Det finns en som har så känsliga skänglar att jag kan känna hur bladen skär i vävnaden. Att jämföra Stilles saxar med konkurrenternas är som att jämföra första klass med ekonomiklass på ett flygplan. Skillnaden är enorm.

Hur skulle du beskriva Stilles instrument för en annan kirurg?
Om du tycker att en Lexus är lika bra som en Porsche, då kan du behålla dina pengar och köpa något annat. Men om du förstår skillnaden mellan de två bilarna, då ska du köpa Stille. Folk diskuterar gärna vad som är bättre med en Porsche och det handlar om ingenjörskonst och prestanda och alla möjliga saker som är svåra att greppa, men direkt när du sätter dig bakom ratten och trycker på gasen och tar den där första kurvan, det är då du får den där aha-känslan. Så, grejen med Stille, är att du får samma slags aha-upplevelse. Om du uppskattar kontroll, bekvämlighet och instrument som ligger bra i handen, då är det Stille du ska använda.

Tror du att det finns någon fördel för patienten med att välja instrument från Stille?
När du har en sax som gör ett renare snitt blir skadan mindre, du får inte samma blåmärken, inte samma svullnad. Om du har en pincett som låter dig lyfta vävnaden säkert, men utan att skada den, då trycker du inte lika hårt, det blir skonsammare mot både vävnader och kärl. Det blir mindre utgjutningar och mindre smärta efter operationen. Så ja, jag tycker nog att det finns en skillnad. Och när en konstnär eller hantverkare arbetar med verktyg de uppskattar, så blir resultatet bättre.

Hur motiverar du kostnaden i din egen eller sjukhusets budget?
Man måste fråga sig hur mycket det kostar med en full uppsättning Stille-instrument. Säg att det är några tusen dollar för något som du kommer att använda under hela din kommande karriär. Det är nästan pinsamt att inte överväga det. Gör det skillnad? Ja. Det är den bästa delen av det här, men som jag sade förut, jag älskar liknelsen – om du tycker att en Lexus är lika bra som en Porsche då behöver du inte det här. De flesta av de tyska instrumenten fungerar bra, ibland till och med mycket bra, men de når inte upp till Stilles nivå.