×

Surgical Associates, S.C.,

Sjukhuskoncern

https://sawisconsin.com/

Intervju med Surgical Associates, s.c.

Robert Tryba är ansvarig för den tekniska utrustningen och har över 18 års erfarenhet av hjärtkateterisering för diagnostisering. Han arbetade på Surgical Associates innan de öppnade sin egen diagnostiska avdelning 1 juli 2014. Han använder Stilles imagiQ2 för 90 % av sina undersökningar. Läs Roberts bedömning av bordet och bakgrunden till varför han valt ett imagiQ2-bord från Stille.

Fast eller mobil

Sjukhusen letar alltid efter sätt att förbättra arbetsprocesserna samtidigt som kostnaden för utrustning ska minska. Många nya C-bågar som finns på marknaden idag har teknik och funktioner som liknar de som finns i fast utrustning, som motorisering och plana mottagare. Operationsbordet spelar också en stor roll men väldigt få av dem är designade för att fungera tillsammans med en C-båge på samma sätt som imagiQ2 är. ”Vi tittade på andra bord men Stilles bord fick fina rekommendationer”, säger Mike Murphy, vVD, “Bordet låter C-bågen fungera som en fast enhet. Den imiterar hur en fast kateteriseringsdiagnosutrustning fungerar, men med full mobilitet och bildvisning i 360 grader.”

”imagiQ2 har en kolfibertopp med en genomlyslighet som motsvarar en aluminiumtjocklek på bara 0,4 mm, lägst på marknaden. Det ger bättre genomstrålning och bättre bildkvalitet med lägre stråldos. ”Kolfibertoppen ger fantastisk bildvisning, bilderna är klara och skarpa och lika, eller kanske, lite bättre än med fast utrustning”, säger Tryba. ”Hela designen av bordet är perfekt för vår operationssal. Stille-bordet är otroligt flexibelt, vi kan flytta bordet i alla riktningar och det behövs väldigt sällan en tekniker för att flytta C-armen för att vi ska få de bilder vi behöver, och det sparar tid.”

Klicka här för en fullständig rapport om hur stråldosen kan minskas med imagiQ2 från Stille

Patientvård
Med ökande omsorg om patienternas säkerhet vill teknikerna helst bara använda precis så mycket kontrastvmedel och strålning som behövs för att få en bra bild. Det styrs ofta av injektorn och C-bågen, men Stilles imagiQ2 kan också bidra till minskad stråldos. ”Eftersom bilderna med Stille-bordet är skarpare och tydligare kan vi minska på kontrastmedlet och vi sparar tid på att inte behöva ta nya bilder av patienten.” Tryba forstätter, ”Kortare stråltid är bättre för patienten. Bilderna är så mycket klarare när vi använder kolfibertoppen är bildkvaliteten bättre, och dessutom kan vi placera mottagaren väldigt nära patienten och då minskar andelen strålning som sprids ut i rummet.” imagiQ2 har många funktioner i absolut toppklass, och med en höjd på 114 cm (madrassen är 5 cm) är det det bästa mobila bordet för genomlysning. ”Den unika utformningen av bordstoppen och madrassen gör det väldigt bekvämt för patienter som behöver lite längre undersökningstid” tillägger Murphy.

Kirurger och användare av imagiQ2-bordet:
Dennis J. Costa M.D.
Robert T. Brebrick M.D., F.A.C.S
Benjamin J. Herdrich M.D