×

Prof.Umberto Marcello Bracale, MD, PhD

MD, professor i vaskulärkirurgi

http://www.unina.it/

Professor i vaskulärkirurgi på universitetssjukhuset Federico II i Neapel.

Professor Umberto Marcello Bracale arbetar på avdelningen för vaskulärkirurgi på University Hospital Federico II i Neapel, framförallt med patienter som lider av steno-obstruktiv patologi i den extrakraniella karotisartären, aneurysmal patologi i artärerna, steno-obstruktiv aorto-iliac-patologi eller steno-patologi i benen.

I flera år har han varit medlem av Scientific Committee Me.F.A.V.S. (Mediterrean Federation for Advancing Vascular Surgery). Me.F.A.V.S. strävar efter samarbete mellan medelhavsländernas ledande institutioner inom vaskulärkirurgi. Nätverket omfattar länder i södra Europa till norra Afrika och Balkan-länderna. Inom nätverket delas kunskap, erfarenheter och man samarbetar i utbildnings- och forskningsprojekt samt håller ett öga på ny teknik som kan medverka till framsteg i behandlingen av vaskulära sjukdomar.

Som medlem av Stilles advisory committee, Stille-ambassadör och erfaren användare av Stilles operationsbord, först med ImagiQ och nu med imagiQ2, delar Professor Umberto Marcello Bracale med sig av sina erfarenheter:

”För att man ska kunna genomföra endovaskulära ingrepp måste salen vara utrustad på rätt sätt. På vår avdelning utför vi 400 förebyggande ingrepp om året.

De nya, mobila C-bågarna som finns nu, har teknik och funktioner som liknar de som finns i hybridsalar. Operationsbordet är en viktig del av det och väldigt få bord är egentligen utvecklade just för användning tillsammans med C-båge, så som imagiQ2 är. Det här bordet har många olika egenskaper som förbättrar hur vi arbetar endovaskulärt, som att det är så tunt och att basen är så låg, att det är så genomlysligt och att stråldosen kan minskas så effektivt utan att det påverkar bildkvaliteten.

Den tidigare versionen av Stilles operationsbord, imagiQ, hade liknande egenskaper men med det nya bordet har Stille förbättrat sig på alla punkter, vilket bland annat gjort bordet tillräckligt stabilt för att använda vid öppen kirurgi. Trampolineffekten som man kan uppleva med andra mobila bord finns inte med Stilles imagiQ2.

Dess egenskaper och tillförlitlighet gör det idealiskt för vår operationssal.”