×
×

Kommuniké från Stilles Årsstämma 2024

Stille AB:s årsstämma 2024 ägde rum onsdagen den 8 maj på Eskilstunavägen 34 i Torshälla. Nedan huvudsakliga beslut fattades. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till den fullständiga kallelsen till årsstämman och de fullständiga förslagen som finns tillgängliga på bolagets hemsida.

Årsstämman fastställde framlagd resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning för 2023. Årsstämman fastställde styrelsens förslag att ingen utdelning ska lämnas för verksamhetsåret 2023, samt beviljade ansvarsfrihet till styrelseledamöter och verkställande direktör för det gångna året.

Årsstämman beslutade att styrelsen ska bestå av fem ledamöter utan suppleanter samt att antalet revisorer ska vara en utan revisorssuppleant.

Årsstämman beslutade att styrelsearvodet skulle uppgå till 955 000 SEK att fördelas med 375 000 SEK till styrelsens ordförande samt 145 000 SEK vardera till övriga av stämman utsedda styrelseledamöter. Ersättning till revisorn utgår enligt löpande räkning.

Årsstämman beslutade att till styrelse genom omval utse Lars Kvarnhem, Per Carlsson, Victor Steien och Yonna Olsson samt genom nyval Jens Viebke. Lars Kvarnhem valdes till styrelseordförande. Årsstämman beslutade även att genom omval utse Rådek AB till bolagets revisor, med Johan Rudengren som ansvarig revisor, för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Årsstämman beslutade att godkänna föreslagna principer för tillsättande av valberedning.

Årsstämman beslutade att godkänna styrelsens förslag beträffande principer för ersättning och andra anställningsvillkor för verkställande direktören och ledande befattningshavare.

Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att besluta om nyemission av aktier. Sådan emission skall kunna innebära avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt att teckna nya aktier. Emissionen får medföra en sammanlagd ökning av antalet aktier med högst 900 000 aktier, vilket motsvarar ca 10 % av samtliga aktier i bolaget.

Årsstämman beslutade att anta en ny bolagsordning i syfte att möjliggöra för bolaget att kunna hålla bolagsstämma antingen digitalt eller såväl fysiskt som digitalt. Den nya bolagsordningen tillåter styrelsen att besluta att bolagsstämma ska hållas digitalt, att besluta om fullmaktsinsamling, att besluta om att tillåta poströstning samt att göra övriga enligt styrelsen nödvändiga justeringar.

Torshälla den 8 maj, 2024.