×

Stille tecknar exklusivt globalt distributionsavtal med Pathy Medical

Stille AB (publ) informerar om att företaget tecknat ett exklusivt globalt distributionsavtal med det amerikanska medicintekniska företaget Pathy Medical®. Avtalet avser distributionen av produkten Light Jacket® från och med 2021.

En av de vanligaste riskerna under och efter en operation är blödning, som bland annat kan uppstå på grund av dålig visualisering i operationsområdet. Light Jacket® löser detta problem genom att erbjuda ytterligare en ljuskälla som kontinuerligt rikas mot operationsområdet utan att störa kirurgens fokus. Produkten är en enkel men smart engångsartikel som träs på en diatermipenna som kirurgen använder för att koagulera, skära och dissekera vävnad. Detta möjliggör konstant ljussättning av operationsområdet.

”Vi är mycket nöjda med att teckna detta avtal som ligger helt i linje med Stilles åtagande att leverera innovativa premiumprodukter mot vårt strategiska fokus som inkluderar de kardiovaskulära och plastikkirurgiska disciplinerna. Light Jacket® är en fantastisk innovation som förenklar vardagen för kirurger samtidigt som den minskar risken för komplikationer för patienter” säger Stilles VD Hanna Ernestam Wilkman och fortsätter, ”Affärsområdet Kirurgiska instrument i USA har i år uppnått en tillväxt trots pandemin. Vi ser fram emot att fortsätta den tillväxtresan och ser goda potentiella synergier med Light Jacket® som ett komplement till vår produktportfölj.” 

“Genom hela min karriär som estetisk- och rekonstruktiv plastikkirurg har jag omfattande erfarenhet av kirurgiska ingrepp där dålig visualisering av operationsområdet varit ett återkommande problem,” förklarar Pathy Medicals grundare och VD, Vinod V. Pathy, MD, FACS. ”Baserad på mina egna erfarenheter och kollegors från andra kirurgiska discipliner ville vi utveckla en enkel lösning som erbjöd både mervärde och funktionalitet, genom att lysa upp operationsområdet precis där och då kirurgen behöver det. Light Jacket® är resultatet av åratal av forskning och produktutveckling. Efter att ha använt Stilles kirurgiska instrument i operationssalen är jag väl medveten om deras hängivenhet för kvalitet och ser fram emot att samarbeta med Stille för att leverera våra första produkter för att bistå kirurger och patienter världen över.”

Pathy Medical® producerar högkvalitativa engångsljusprodukter med målet att förbättra visualisering, sänka kostnader och förbättra användarvänligheten jämfört med traditionella kirurgiska ljusprodukter. Genom att fokusera på produkter som är enkla men moderna vill Pathy Medical® öka effektiviteten i operationssalen och förbättra resultatet för patienten. 

Stille påbörjar försäljningen av Light Jacket® i USA i början av 2021, och kommer därefter gradvis rulla ut produkten på den europeiska marknaden och vidare ut i världen.

Torshälla den 18 december 2020

Bilagor

Pressmeddelande - Distributionsavtal Pathy Medical

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Hanna Ernestam Wilkman
VD och koncernchef
+46 (0)72 402 10 88 | hanna.e.wilkman@stille.se

STILLE AB (publ) utvecklar, tillverkar och marknadsför medicintekniska produkter för specialistkirurger världen över. Stille grundades 1841 och är ett av världens äldsta företag inom medicinteknik. Stilles prioriterade affärsområden är kirurgiska instrument och operationsbord. Stilles kirurgiska instrument används framförallt vid olika typer av öppen kirurgi. När det gäller minimalinvasiva ingrepp är operationsborden imagiQ2 och Medstone nyckelprodukter. Bolaget har en stabil bas med ett starkt varumärke och välkända produkter av erkänt hög kvalitet. 

Aktien är noterad på marknadsplatsen First North Growth Market under kortnamnet ”STIL”. För mer information om Stille besök www.stille.se


Prenumerera på våra nyheter!

Skriv in din mailadress och få de senaste nyheterna rakt i din inkorg