Konstruktör, R&D, affärsområde Operationsbord

Vi erbjuder ett spännande, självständigt och utmanande jobb, en tjänst med frihet under ansvar, med stora möjligheter i en framtida bransch och ett företag i stark utveckling.  Vi ger dig ansvar och har fullt förtroende för att du som expert inom området har de bästa lösningarna. Vi har inte bara en stark tro på att tekniken gör världen bättre, utan vi tror också på människor och är övertygade om att din utveckling är vår utveckling. Vi vet att vår gemensamma kompetens blir starkare när vi hjälper varandra och bryr oss om varandra.

Du får stora möjligheter att påverka och vara delaktig i både din egen och vår gemensamma utveckling. Du kommer att erbjudas en stor variation av uppdrag, både vad gäller inriktning och nivå.

Om jobbet

I den här rollen kommer du att arbeta i ett R&D-team som konstruerar och designar operationsbord och kringutrustning till våra kunder över hela världen. Stilles operationsbord är utvecklade för specialiserad användning vid minimalinvasiv kirurgi där hög precision och bildkvalitet är vår ambition. Bordet används fristående eller i samarbete med röntgen t ex en C-båge. Operationsborden på vilka patienten placeras hydrauliskt eller elektromekaniskt och manövreras för optimala positioner för kirurgen för att minska operationstiden, exponeringen för röntgen samt skapa tillgänglighet och säkra procedurer.

Du kommer att vara en del i ett team för att underhålla och designa nya produkter, hela vägen från idé till leverans av en tredjepartscertifierad medicinteknisk produkt. För rätt person finns stora möjligheter till utveckling och rollen kan formas därefter.

Vem är du?

Personlig lämplighet är av stor vikt och vi tror att du har ett starkt engagemang, en god samarbetsförmåga, men att du ändå är trygg i att arbeta självständigt. Du förstår vikten av att nå resultat, hålla deadlines och säkerställa hög kvalitet i ditt arbete. Du har en vilja att lära dig nya saker och tycker om att skapa resultat och nå mål både individuellt och tillsammans med resten av teamet.

I teamet är vi hjälpsamma och stödjande, och vi hoppas att du är detsamma. Vi tror att människor omkring dig skulle beskriva dig som kommunikativ, driven och strukturerad. Du trivs nog bäst på jobbet när du får lösa problem och skapa värde för kunden.

Du är utbildad ingenjör med minst tre års erfarenhet inom maskinkonstruktion. Gärna även erfarenhet av IEC 60601 elektriska medicintekniska produkter med praktisk kunskap om MDD, MDR, FDA-föreskrifter och harmoniserade standarder.

Dessutom, om du har en förståelse och erfarenhet av produktion och tillverkningsmetoder, ser vi det som ett stort plus.

Du gillar verkligen teknik men också människor. Du trivs i sociala sammanhang, är trygg och lugn och hanterar både projekt och individer. Du är entusiastisk, engagerad men också pedagogisk och lyssnande.

Du är en social person och genom din kompetens och ditt professionella förhållningssätt har du lätt för att bygga långsiktiga relationer och skapa tillit och förtroende både internt och externt. Du har lätt för att förstå kundernas behov och översätta det till verksamheten. Samtidigt är du effektiv, resultatfokuserad och lösningsorienterad, utan att riskera kvalitet och säkerhet.

Självklart hanterar du MS Office utan problem och eftersom vi är ett internationellt företag talar och skriver du obehindrat på engelska och gärna även svenska.

Kvalifikationer

  • Högskoleexamen (minst kandidatexamen, men magisterexamen föredras) inom maskinteknik eller motsvarande
  • 3+ års erfarenhet som maskinkonstruktör eller likvärdigt
  • CAD-erfarenhet (gärna SolidWorks) och du behärskar delar/montage/ritningar
  • Kunskap om tillverkningsprocesser (plätering, fräsning, svarvning, EDM, slipning)
  • Erfarenhet av elektromekanisk (ställdon) konstruktion, mekaniska växellådor, motorval, dimensionering och hydraulik.

Övrigt

Stilles huvudkontor, produktion och R&D ligger i Torshälla (Eskilstuna).

Ansökan

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Annonsen finns även publicerad på engelska här.


Namn(Obligatoriskt)
Dra filer hit eller
Godkända filtyper: pdf, Max filstorlek: 10 MB, Max antal filer: 2.
    Jag har...(Obligatoriskt)